Ghid de întretinere al mobilei

Suprafete lacuite

Vă recomandăm să curățați suprafetele lăcuite cu o cârpă moale, umezită doar cu apa.

Suprafete laminate

Ele pot fi curățate cu detergent lichid sau alcool. Evitați să folosiți detergenți pudră, care sunt abrazivi sau care conțin clor.

Suprafete de lemn

Vopselele folosite pe piese din lemn protejează împotriva absorbției de umiditate și murdărie.
Curățați cu o cârpă umezită cu apă care conține un pic de alcool sau detergent indicat pentru lemn.

Suprafete metalice

Acestea ar trebui să fie curățate cu produse specifice sau apă și detergent. Este important să le lăsăm uscate după curătare deoarece  calcarul din apă poate lăsa pete. Evitați să folosiți detergent praf și bureți abrazivi.

Suprafete de aluminiu

Pentru curațarea normală utilizați o cârpă umezită cu apă diluată cu alcool, nu utilizați detergent și bureți abrazivi.

Blaturi termorezistente

Acestea sunt rezistente la apă, căldură, detergenți și ulei. Când le curățați, evitați să utilizați bureții de sârmă, pentru ca vor elimina în cele din urmă suprafața laminată de protecție. Evitați să puneți vase deabia luate de pe foc, mai ales dacă acestea au un fund gros.

Blaturi de marmura si granit
Acestea sunt tratate cu un agent  impermeabil care le protejează în timpul utilizării de zi cu zi.
Nu folosiți detergenți pe bază de acid. Substanțele agresive, cum ar fi sucul de lămâie, cafeaua sau vinul trebuiesc îndepărtate imediat pentru ca au puteri corozive și vor lasă pete permanente. Curățati cu o cărpă sau un burete umezit cu apă. La fiecare două sau trei luni acestea trebuiesc tratate cu ceară lichidă sau cu agenți de impermeabilizare specifici.
Blaturi de compozit
Acestea sunt rezistente la uzură, la căldură intensă, acizi şi reactivi chimici găsiti în detergentii casnici. Curătati cu detergent şi apă. Petele dificile pot fi eliminate cu detergenţi concentraţi.

Alte sfaturi utile

Suprafetele lacuite sau din lemn sunt sensibile la lumina directa ce poate provoaca variatii ale culorilor. Asigurati-va ca soarele nu intra in contact direct cu mobilierul. Toate vopselele pot fi îndepartate cu diluanti pentru vopsea sau acetona, altfel, tine-i departe de bucătărie.

Recipientele cu substante acide, daca sunt lasate deschise, pot deteriora chiuvetele din otel.

Atunci când gatiti pe plita, porniti hota, care va absorbi toti vaporii de umezeala si grasime, prin filtrele speciale, protejand astfel mobilierul din apropiere.

Daca aveti nevoie de apa pentru a curata mobila, apa distilata da cele mai bune rezultate în cazul în care apa din zona dumneavoastra conţine mult calcar.

Atenţie! Nu folosiţi niciodată cantitati mari de lichide, utilizati doar cârpe umede. Nu lăsati vase de bucatarie sau role de hârtie ori prosoape în jurul plitei sau a aragazului în cazul în care focul este aprins. Acestea sunt inflamabile si pot provoca leziuni grave mobilierului.

Suprafetele lacuite pot  fi zgâriate de socurile cu obiecte metalice. Prin urmare, piesele deteriorate de lovituri nu pot fi înlocuite în temeiul garantiei.