Copii doresc să se bucure de libertate pretutindeni şi sa faca tot ceea ce le place. Ei sunt mereu atrasi de obiectele colorate. Orice parinte isi doreste pentru copii sai un spatiu unde acestia se pot juca, invata si odihni.
Decoreaza intr-un stil cat mai functional. Adolescentii folosesc dormitoarele lor in mai multe scopuri, nu doar pentru a dormi,  asculta muzica, studiaza sau se distreaza cu prietenii.

Amenajarea dormitorului unui adolescent poate reprezenta o problema pentru parinti. Adolescenta  reprezinta o perioada de tranzit intre  copilarie si maturitate  caracterizata nu doar de  schimbarea fizica, dar si a gandirii, sentimentelor, relatiilor si responsabilitatilor  copilului care devine un tanar adult.  Deja in  jurul varstei de 9-10  ani copiii incep acesta calatorie spre maturitatea fiind mai constienti de sine si de cei din jurul lor, conturandu-si propriul sistem de valori.

Stim…este casa ta, dar dormitorul lui devine un spatiu privat, unde nu se poate adauga sau scoate nimic, decat cu acordul tanarului adult. Toata lumea are nevoie de un spatiu propriu in care sa se relaxeze,  sa reflecteze sau sa discute cu prietenii.  Lipsa intimitatii are efecte pe termen lung asupra copiilor.

Nu uita, copilul tau a crescut,  a inceput sa-si dezvolte o personalitate proprie si va dorii ca acest lucru sa se  reflecte in camera sa, asa ca da posibilitatea adolescentului de a controla amenajarea propriului teritoriu, permitand implicarea lor in alegerea culorilor, mobilierului, accesoriilor si cel mai important a fotografiilor si imaginilor personalizate.

Biroul si implicit zona de studiu sunt esentiale.  Deasemenea ia in considerare posibilitatea unui mobilier multifunctional, care sa serveasca si ca spatiu de depozitare si eventual de sedere.

Depozitarea reprezinta un aspect major in dormitorul unui adolescent pentru ca ei au nevoie de o multime de spatii in care sa isi organizeze toate bunurile. Bibliotecile,  dulapurile,  politele colorate si cutiile cat mai funky vor oferii adolescentului posibilitatea de a-si mentine o camera ordonata si curata. Mobila copii.

Cu stikerele decorative puteti transforma complet atmosfera unei camere si creea un frumos punct de atractie.

 

Share