Alegerea bucatariei are nevoie de mai multe informaţii decat orice alt element de mobilier de-al casei.

Criteriile de urmat pentru a face o alegere corecta.

1 Stilul de viata. Bucataria este un spaţiu de locuit, care trebuie să reflecte nevoile familiei, similar cu o rochie care poate fi purtata de multe ori şi încă mai arată noua. Printre numeroasele modele de bucatarie disponibile unele dintre ele sunt cu siguranţă mult mai adecvate decât altele. Scopul acestui articol este de furniza toate informaţiile necesare şi, prin urmare, să va ajute sa luati deciziile corecte.

2 Spatiul. Spatiul în bucătărie este influentat de factori determinanţi de stilul de viata, ar trebui să se stabilească dinainte dacă bucataria va fi pur şi simplu un loc pentru a găti sau un spatiu în care se vor desfasura si alte activităţi, cum ar fi intalnirile cu familia, loc de studiu, sau pur şi simplu zona de stat cu prietenii.

 3 Proiectul. Proiectul bucatariei este influentat de mai mulţi factori, cum ar fi materialele de construcţie, culori, aparate electrocasnice şi accesorii care trebuie să fie luate în considerare. Cel mai important factor este stilul de viata al familiei si obiceiurile alimentare, urmate de modul în care zona de bucătărie este pozitionata şi de amplasamentul ferestrelor si al usi. Cu excepţia cazului în care bucătăria este o proprietate inchiriata, este mai bine să ia în considerare inlocuirea anumitor elemente (chiuveta, aragaz, frigider, etc), mai degrabă decât incercarea de a forţa proiectul pentru a ramane tot cu elemente existente.

 4 Materialele. Utilizarea materialelor corecte vă va asigura ca fiecare component al bucatariei isi va mentine puterea si rezistenta la uzura. Deşi cei mai mulţi oameni pun accent pe partea estetica, realizarea acestor cerinţe sunt posibile numai după indeplinirea cerinţelor tehnice şi practice.

 5 Elemente importante. Evaluarea calităţii materialelor, a componentelor şi a electrocasnicelor este o activitate de bază in alegerea bucătăriei. Unele componente trebuie să fie capabile să reziste la utilizarea repetitiva, la apa, detergenti, căldură, acizi şi copii sprinteni.

 6 Culorile. Alegerea culorilor si a materialelor este foarte importanta – poate însemna diferenta dintre o bucatarie, care arata foarte bine pentru o lungă perioadă de timp si una care te face sa te intrebi repede : “la ce ma gândeam când am ales aceasta bucatarie?”.

7 Solutiile tehnice. Elemente structurale ale bucatariei sunt în continua evolutie si profita de cele mai recente evolutii tehnologice. Acest proces nu înseamna ca progresele cele mai noi sunt neaparat cele mai bune. Cei mai importanti factori sunt calitatea şi profesionalismul cu care sunt facute. Cheia este de a oferi un produs care a fost dovedit fiabil în timp, mai degraba decât cele mai recente (şi, probabil, netestate) oferte.

8 Siguranta. Statisticile arata ca majoritatea accidentelor se intampla la domiciliu. Din acest motiv, trebuie luate toate masurile de precautie pentru a asigura conformitatea cu toate elementele necesare. Instalatia de gaze si electrica, materialele de rezistentă si protectie, toxicitatea adezivilor si vopselele – toate trebuie să fie luate în considerare.

9 Garantiile. Noi oferim doua garantii diferite. Una va acoperi înlocuirea componentelor imperfecte sau a celor cu daune neasteptate. A doua va asigura disponibilitatea continuă a componentelor in niste parametrii de eficienta pentru o perioada specificata de timp.

Share